Filety z kurczaka w kremowym sosie

Składniki:
3 pojedyncze filety z kurczaka
sól, pieprz, zioła prowansalskie
olej do smażenia
200ml śmietanki 30%
200ml bulionu
serek topiony Śmietankowy 140G LACTIMA (4-5 trójkątów)
4-6 szt. suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
100g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
6-8 szt. czarnych oliwek
 

Wykonanie :
Filety oczyść. Posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso na złoty kolor. Ściągnij filety i na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojony drobny czosnek, szpinak oraz pokrojone suszone pomidory. Smaż parę minut. Wlej bulion oraz śmietanę. Dodaj serki topione. Gotuj parę minut. Do sosu wrzuć filety oraz pokrojone oliwki. Duś 8-10 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!