Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

Składniki:

8- 10 szt. ziemniaków
500g mięsa mielonego z łopatki
sól,pieprz
papryka chili
2 łyżki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
cebula
czosnek 2 ząbki
ser topiony w plasterkach  z szynką  LACTIMA

Wykonanie:

Ziemniaki obierz. Przekrój na pół i wrzuć do garnka z gotującą się wodą. Wsyp niewielką ilość soli i gotuj 15minut. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż chwilę co jakiś czas mieszając. Wrzuć mięso i przyprawy.Smaż całość parę minut. Dodaj koncentrat i wymieszaj. Ziemniaki odcedź. Łyżką wydrąż środek. Do każdego ziemniaka włóż farsz. Ułóż kawałek sera. Ziemniaki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Piecz przez 15 minut. Smacznego!