Pizza z białym sosem i szparagami

Składniki:

NA CIASTO ( na 2 średnie pizze )
1 szklanka ciepłej wody,
10g suszonych drożdży,
4 łyżki oleju,
1 łyżeczka soli,
3 1/2 szklanki mąki

Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj.  Dodaj ciepłą wodę i olej, połącz dokładnie składniki.
Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 50 minut.

DO PIZZY:
150g serka topionego śmietankowego
120ml śmietany 30%
pieprz
szparagi
szynka szwarcwaldzka
pomidorki koktajlowe

Ciasto podziel na dwie części. Każdy placek posmaruj białym sosem i ułóż składniki – pomidorki, szparagi i szynkę.
Pizzę włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Smacznego!