Pizza z serkiem i szynką szwarcwaldzką

Składniki :
Ciasto ( na 2 średnie pizze )
1 szklanka ciepłej wody,
10g suszonych drożdży,
4 łyżki oleju,
1 łyżeczka soli,
3 1/2 szklanki mąki

Dodatki:
sos pomidorowy
szynka szwarcwaldzka
100g serka topionego Alpejski LACTIMA
2  pomidory
świeże brokuły
czerwona cebula
ser mozzarella ( starty )
zioła prowansalskie

Przygotowanie ciasta:
Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę i olej, połącz dokładnie składniki.Wysyp ciasto na stolnicę
i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 50 minut.

Wykonanie:
Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj. Posmaruj sosem pomidorowym i posyp mozzarellą. Ułóż pokrojoną czerwoną cebulę , brokuły oraz pomidory. Dodaj szynkę oraz pokrojony serek topiony. Pizzę włóż do nagrzanego piekarnika, do temp. 190 °C, na 15-20 minut. Smacznego!