Sałatka „smaki jesieni” z tortellini z grzybami
Składniki
400 g tortellini z grzybami
3 szt selera naciowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 szt ogórek świeży
2 małe pomidory
100g sera Gouda
Sos:
1 saszetka sera topionego z grzybami 150g
2 łyżki jogurtu
ewentualnie – 2 łyżki majonezu do smaku
szczypta pieprzu
Przygotowanie
Ugotować tortellini i pozostawić do wystygnięcia. Pomidory obrać ze skórki, obrać ogórka – oba warzywa pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić w plasterki, a ser w drobną kostkę. Przygotować sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Następnie połączyć produkty sałatki dodając odsączoną kukurydzę i oczywiście nasz sos serowy. Smacznego!
Podawać sałatkę posypaną zieleniną i wiórkami sera.