Burger nadziany serkiem cheddar z frytkami domowymi
Składniki
600g mięsa mielonego
4 bułki do hamburgerów
4 serki
1 pomidor
1/2 sałaty lodowej
2 ogórki kiszone
1 czerwona cebulka
7 łyżek majonezu
2 łyżki musztardy
Ziemniaki
Przygotowanie
Mięso doprawiamy solą i pieprzem mieszamy i porcjujemy po 150 gram, formujemy w kulki wciskając w środek serek a następnie formujemy kotlety szerokości bułek do do burgera. Pomidor, sałatę, ogórek kiszony oraz cebule kroimy w plastry. Majonez mieszamy z musztardą.Bułki kroimy na pół i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160*C na 4 minuty. Mięso smażymy po 3 minuty z każdej strony. Układamy zaczynając od spodu bułki smarując sosem następnie sałata lodowa następnie mięso pomidor ogórek kiszony. Ziemniaka myjemy i kroimy w frytki szerokości 1 cm i smażymy.
Smacznego!