Rolada serowa
Składniki
400g żółtego sera bez dziur
200g serka topionego Gouda LACTIMA ( 2 op. )
100g miękkiego masła
pęczek rzodkiewki
4-5 plasterków ulubionej szynki
sałata
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz
Przygotowanie
Ser żółty dokładnie owiń w folię spożywczą. Włóż do woreczka foliowego. Do rondelka wlej wodę i zagotuj. Włóż ser żółty i pozostaw w wodzie ok. 1o minut. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodaj serki topione. Wrzuć do masy starte na tarce rzodkiewki oraz pokrojoną drobną szynkę i jajka. Dopraw solą i pierzem. Delikatnie wyjmij ser, tak aby się nie poparzyć i rozwałkuj na cienki placek. Ułóż liście sałaty. Następnie rozsmaruj masę serową. Zwiń całość w roladę i zawiń w folię. Włóż do lodówki na min. 2 godziny. Smacznego!