Muszle makaronowe faszerowane
Składniki
makaron muszelki
200g fileta z łososia
pieprz
sól
olej ( do smażenia )
1 puszka pomidorów krojonych
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki serka Śmietankowy LACTIMA
0,5 szklanki bulionu
Przygotowanie
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rybę posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż łososia z dwóch stron. Do rondelka wlej niewielką ilość oleju. Wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory i bulion. Duś 5 minut. Do sosu dodaj serem i duś na wolnym ogniu, aż sos stanie się kremowy. Do naczynia żaroodpornego wyłóż połowę sosu. Rozsmaruj na dnie. Do drugiej połowy sosu pomidorowego wrzuć rozdrobnionego łososia i delikatnie wymieszaj składniki. Każdą makaronową muszelkę wypełnij farszem.
Ułóż obok siebie. Naczynie włóż do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. w temperaturze 180 stopni. Smacznego!