Makaron z sosem serowo-pieczarkowym
Składniki
makaron świderki
2 pojedyncze filety z kurczaka
300g pieczarek
1 cebula
1 szklanka bulionu
200g serka o smaku śmietankowym LACTIMA
sól, pieprz
tymianek
1 łyżka masła
olej do smażenia
Przygotowanie
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni podsmaż pieczarki i drobno pokrojoną cebulę. Mieszaj co jakiś czas. Ściągnij z patelni warzywa.
Fileta pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Na tą samą patelnię wlej niewielką ilość oleju.
Wrzuć fileta i smaż parę minut. Dodaj pieczarki i cebulę. Wrzuć serek i duś parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron podawaj z sosem. Smacznego!